Küg DünyasIndan Duyurular

Çocuk SarkIlarI YarIsmasI

Ana Sayfa
Orfeon Oda Korosu
Ud-Kanun Günleri
Çocuk SarkIlarI YarIsmasI
Genç Kügcüler Dünya OrkestrasI
Bursa Filarmoni Dernegi Duyurusu
Hanjörg Schellenberger Obuva UstalIk Kursu
.
Keman, Viyola, Klarinet UstalIk Kursu
Klasik Gitar UstalIk Kursu
Flüt Semineri
izmir'de UluslararasI Sanat Günleri
Akademi iksev UluslararasI Keman Kursu
Küg Tarihimizde Yeni Bulgular, Yeni Bilgiler / Konferans (Ersin Antep)
Ayvazoglu, Hürkan / Meksika Dinletisi
inönü Üniversitesi Anadolu Oda OrkestrasI Giris. SInavI
Küçükçekmece Musiki Dernegi / Mevlana Dinletisi
Ensemble Feverish / Yeni YIl Dinletisi
Trakya Üniversitesi Akademik Senfoni OrkestrasI Yeni YIl Dinletisi
Klarinet Semineri
Müzik ve S.iddet Sempozyumu
Ensemble Feverish - 12 S.ubat 2008 Dinletisi
Viyola Semineri
Bekir Küçükay Gitar Dinletisi
Gorki / Küçük Burjuvalar
Yörüklerde Oyun Gelenegi
Yeryüzünün Nefesi
Feverish Gitar ikilisi Dinletisi
Hürkan Ayvazoglu Yunanistan Dinletisi

''Müziklopedi Müzik Ansiklopedisi'' Tuğrul Göğüş tarafından internet ortamında
küğcüler ve küğseverlerin yararlanması amacıyla hazırlanmaktadır.
SİLİFKE BELEDİYESİ KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ve
MÜZİK EĞİTİMCİLERİ DERNEĞİ (MÜZED)
“35. SİLİFKE KÜLTÜR HAFTASI
EĞİTİM KÜĞÜ ŞARKI YARIŞMASI”NA KATILIM KOŞULLARI

silifkebelediyesiamblemi.jpg

muzedamblemi.jpg

    Amaç:

     Yarışmanın amacı küğ eğitimcilerimizi ve bağdarlarımızı çocuk şarkıları alanında yaratılar vermeye özendirmek ve eğitim küğü dağarcığımıza yeni yaratılar kazandırmak; çocuk şarkıları yoluyla çevre sorunlarına duyarlılığı artırmak, yurt ve Atatürk sevgisini pekiştirmektir.

    Konu:

     Yarışmanın konusu, son yıllarda daha çok gündeme gelen çevre sorunları (toprak, deniz, orman, akarsular, göller vb.) ile yurt ve Atatürk sevgisidir. Bağdar, Türk Millî Eğitiminin Genel Amaçları, küğ dersi öğretim programlarının amaç, hedef ve konuları doğrultusunda bu konularla birlikte çalışkanlık, özveri, yardımseverlik vb. davranış özelliklerinin herhangi birini veya birkaçını yaratıları içinde işleyebilir. İlköğretim Okulu yaş dilimine yönelik olarak yazılacak yaratılar, bu kesimin ilgisini, beğenisini ve ses sınırlarını dikkate almalıdır.

    Katılabilecek olanlar:

     Yarışmaya MÜZED Merkez Yönetim, Denetim ve Onur kurulu asıl üyeleri dışındaki Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı tüm küğ eğitimcileri ve bağdarlar en çok üç yapıtla katılabilir.

    Başvuru Biçimi:

     Yarışmaya gönderilecek her yaratı için beş harften oluşan bir rumuz kullanılacak ve bu rumuz yaratının üzerine yazılacaktır. Üzerinde rumuz yazılı büyük bir zarf içine aşağıdaki belgeler konulacaktır:

     a. Üzerinde yalnız rumuz yer alacak biçimde, şarkının yalkın notalarının, sözlerinin ve piyano eşliğinin yazıldığı sayfa(lar)dan yedi nüsha,

     b. Üzerinde yalnız rumuz yazılı olan; içinde şarkının adının, bağdar ile söz yazarının adlarını, özgeçmişlerini içeren metnin bulunacağı kapalı küçük bir zarf,

     c. Üzerinde yalnız rumuz yazılı ve kapalı bir zarf içinde; başvuru koşullarının ekinde yer alan taahhütname ve söz yazarının izin belgesi.

     Bağdarlar, birden çok yaratı ile yarışmaya katıldıklarında her yaratı için ayrı bir rumuz kullanacaklar ve yukarıda belirtilen belgeleri ayrı ayrı düzenleyeceklerdir.

    Seçici Kurul:

     Yarışmaya gönderilen yaratıları değerlendirecek olan seçici kurul aşağıdaki kişilerden oluşur: Prof. Muammer SUN, Dr. Erdoğan OKYAY, Yrd. Doç. Dr. Salih AYDOĞAN, Yrd. Doç. Dr. Nedim YILDIZ, Silifke Belediyesi ve MÜZED’den birer temsilci.

    Süre:

     Bağdarlar yaratılarını elden ya da posta yoluyla en geç 31 Ocak 2008 son günü saat 17.00’ye kadar Kumrular Caddesi No: 4/8 Kızılay ANKARA adresindeki MÜZED Genel Merkezine elden veya taahhütlü posta yoluyla ulaştıracaklardır.

     Yarışmada dereceye giren yaratılar 2008 yılının Şubat ayı içinde ilan edilecek; başarılı bulunan yaratılar 20- 26 Mayıs 2008 tarihleri arasında yapılacak olan ''35. Silifke Kültür Haftası'' içinde ''Silifke Belediyesi Kültür Merkezi''nde korolar tarafından seslendirilecek ve ödüller sahiplerine verilecektir. 

    Ödüller:

     Yarışmanın birincisine 3 bin YTL., ikincisine 2 bin YTL., üçüncüsüne bin YTL. ödül verilecektir. İlk üç sırayı izleyen beş başarılı yaratı için de 300’er YTL. özendirme ödülü verilecektir. Bir bağdarın en çok bir yaratısı ödüllendirilebilir. Bu ödül, yalnız bağdara verilecektir. Yaratıların şairlerinden gereken iznin alınması vb. konular bağdarın sorumluluğundadır.

    Diğer Konular:

     ''Silifke Belediyesi Kültür Müdürlüğü'' ve ''MÜZED'', yarışmaya katılan yaratılar arasından bir seçme yaparak kitap yayımlayabilecek; kaset, CD çıkarabilecektir. Yayımlanan şarkıların bir yıl süreyle kullanım hakkı ''Silifke Belediyesi Kültür Müdürlüğü''nde ve ''Müzik Eğitimcileri Derneği''nde olacaktır.

EK-1

MÜZİK EĞİTİMCİLERİ DERNEĞİ GENEL BAŞKANLIĞINA

ANKARA

     “35. Silifke Kültür Haftası Eğitim Müziği Şarkı Yarışması” için bağdadığım ekli yaratı tümüyle bana aittir, özgündür; daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış, hiçbir yarışmaya gönderilmemiş ve ticari amaçlı olarak kullanılmamıştır.

     Bu yarışmanın başvuru koşullarını olduğu gibi kabul ettiğimi, yaratımın işlenmesi, kaset, CD vb. formatta çoğaltılması ve yayılması, ses ve görüntü nakline yarayan araçlarla iletimi konusundaki haklarını ''Müzik Eğitimcileri Derneği''ne ve ''Silifke Belediyesi Kültür Müdürlüğü''ne devrettiğimi kabul ve taahhüt ederim.

...../...../200

İMZA

BAĞDARININ:

ADI VE SOYADI :

ADRESİ :

RUMUZ(LAR) :

TELEFONU :

E-POSTASI :
 

Tuğrul Göğüş